onsdag 29 oktober 2014

Never lose your spots


Jag hade bestämt mig för att inte blogga mer. På riktigt. Men så  kom suget igen, att kanske säga lite mer än vad som ryms i en Instagrambild. Kanske visa lite mer än det jag sporadiskt lägger ut på Facebook. 

Just nu är jag inne i ett flow. Det vill säga ett flow när det kommer till att skapa och hitta på nytt, inte ta tag i gamla surdegar som jag egentligen borde göra. Under våren som var gick jag på knäna och kom fram till att om Crème de la Crème (och jag) ska överleva så måste jag hitta på produkter som jag bara gör en gång för att sedan låta någon annan tillverka. Nu flödar en blandning av djur och porslin ur min dator som i första hand kommer att bli nya prints, vad som händer sen får vi se.

När man tidigare hela tiden utgått från vilket material som finns hemma och där alla produkter varit unika krävs det ett helt nytt tänk för att komma undan enmanstillverkningen. Det gäller att  1. produkterna går att masstillverka och att de funkar tillsammans med mina mönster och former, 2. att det rent ekonomiskt inte blir en förlustaffär, 3. att hitta producenter som tillverkar på ett etiskt och miljövänligt sätt, 4. men kanske mest av allt, att hinna med allt det där andra. Familj, vänner, det gamla produktsortimentet som det fortfarande är stor efterfrågan på, förpackning, marknadsföring. 5. Och så jag. Det är lätta att glömma bort sig själv i bruset från allt det andra. Never lose your spots.


2 kommentarer:

 1. Kloka kvinna! Bra att du kommer ihåg att vara rädd om dig, ännu bättre när det är i praktiken istället för bara i teorin - Finns ju bara en av dig :)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 2. Skrev just en ganska lång kommentar här, men jag tror att den försvann? Eller väntar den på granskning? Jaja, hursom, orkar nog inte riktigt rekonstruera den nu. Vi får ta den korta versionen: Kul att du är tillbaka!

  Faller i regel inte så lätt för moderna affischer, håller mig oftast till det digra second hand- och vintage-utbudet av bilder... MEN de här två ljuvliga printen skulle jag gärna ha på en, eller två då kanske, väggar nära mig.

  Ser fram emot dina fortsatta kreativa "bravader"!

  /helena

  SvaraRadera