tisdag 15 april 2014

Grönt

När jorden snurrar på för fort är det liksom som om orden försvinner. Kvar finns bara mamma-hjärnan och jobb-hjärnan, allt som är mindre viktigt sorteras bort. Skygglappar skärmar av klädhögar och stökiga rum, skrål från reklamradio motar bort stökiga tankar. Sen när det lugnar ner sig igen är det som att dra upp en rullgardin. Stöket blir till ordning igen och tankarna släpps fria. Idag njuter jag av sol mot vedboväggen, en fika med en god vän och spännande framtidsplaner. Och att allt runt om oss håller på att bli grönt. Dagens inlägg får bli en eloge till det gröna.
 
Bild: Vouge UK
Precis som med det andra  prioriteras snabbt och lätt, kanske inte alltid bäst, när det gäller mat i stressiga tider. Nu längtar jag efter bra, grön och god mat igen. På kvällarna planerar vi vad vi ska sätta i våra pallkragar. Barnen kan inte sluta skratta åt mina planer på svartkål, spenat, ruccola och mangold, åt att bara odla sånt som är grönt. Jag kan inte sluta längta efter just allt grönt som ska användas till mat, sallader och juicer i sommar.
 
Juice på äpple, ingefära, selleri och citron mixad med spenat, mango och avocado är bästa starten på dagen för mig. Och snyggaste - bara färgen gör att man blir lycklig. 

Bild: Sweet Paul Magazine
Näst efter grönt gillar jag gult och rött till fågel, fisk och mittemellan. Jag sörjer över att blodapelsinsäsongen är slut, men ser fram emot att ersätta dem med solmogna tomater (som tur är finns det andra som planerar att så både gult och rött i sina pallkragar).
 
 
Kära tufsiga, mossiga, men mer och mer gröna gräsmatta. Snart är du redo för bara fötter och picknickfiltar, krocketklot och fotbollar. Nu ligger de på armlängds avstånd, ljumma sommarkvällar och doften av nyklippt gräs. Aldrig har våren varit mer välkommen än denna första i Villa Furuborg.

4 kommentarer:

 1. Det är så kul att du bloggar igen Ida! Förstår precis att inläggen inte regnar ner från himlen - det har varit glest på min front också. Men när de kommer gillar vi dem :)
  Mina pallkragar står fyllda med sånt som skulle behöva grävas ur på baksidan… tack för knuff!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir så klart överlycklig att du tycker det Cecilia! Jag, precis som ni, får leva med att det ibland dråsar ner flera inlägg på raken, och att det ibland blir mer sällan. Pallkragarna borde nog grävas ur här med innan jag sår allt det gröna....

   Radera
 2. Usch, vad du är nyttig Ida! Du får mina ägg-, kaviarmacka- och helt-vanligt-Liptonte-frukostar att framstå som kemiskt avfall i jämförelse. ;)

  Spännande framtidsplaner, tycker jag låter spännande.

  Och du, glöm inte att låta lite mossa vara kvar i den gröna mattan - det är ju den som är skönast att gå på ju.

  Önskar Dig och din familj en riktigt glad & grön påsk!

  /helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min ambition är att alltid äta nyttigt, verkligheten ser inte riktigt lika nyttig ut. När det både blir gott och nyttigt, som med mina gröna morgondrinkar, är det som bäst!

   Ha en riktigt glad påsk du med!

   Radera