söndag 23 mars 2014

En helt vanlig söndag i mars


Det blåser friska vindar på vårt berg idag och vi flaggar för sol, vår och att vi bott i Villa Furuborg i drygt tre månader. Nu längtar vi efter fler långa dagar utomhus med fika mot vedboväggen och kojor i skogen. Och CdlC-huset förstås, som kommer att ligga längs med vägen upp till vårt hus.


En helt vanlig söndagseftermiddag i Villa Furuborg är två av fem inne på sitt andra klädombyte. Dagens accessoarer kan sammanfattas som ridspö, sjörövarkrok och halmhatt.


Nu är det vår på riktigt, idag premiärhängde vi tvätten utomhus. Torktid - cirka tjugo minuter,
resultat - ren tvätt som doftar sol och vind.


Nu ryker den sista krukan med vintertorr ljung! Verandan och entrén pimpas med penseer och narcisser, medan jag och Karla planerar för slingrande krasse, megastora pelargoner och pallkragar fulla med grönsaker och bär.

Med dessa fyra bilder från en söndag i mars, eller livet i allmänhet, önskar jag er en bra fortsättning på veckans sista dag!

9 kommentarer:

 1. Härligt Ida! OM du inte hällt jord ännu i pallkragarna skulle jag vilja tipsa om att antingen lägga fiberduk i botten eller ett tjockt lager tidningar för att slippa påfyllning av växtligheten underifrån. Man kan ångra sig efteråt annars vet jag :)
  Fin vecka!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har inte hällt jord i pallkragarna. Däremot har desombodde här förut gjort det, det är bara att hoppas att de grundat med fiberduk. I värsta fall får vi väl gräva ur dem. Tack för tipset i alla fall, alla trädgårdtips som i längden sparar arbete är välkomna! :)

   Radera
 2. Åh vilken ljuvlig dag. Och så undrar jag om vi inte åker förbi ert hus när vi åker till min kusin. Det känns bekant. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ni säkert. Det här huset ligger väldigt nära det andra huset vi var intresserade av i somras. På berget ovanför gymnasiet kan man säga. Du får svänga förbi nästa gång du ska hälsa på din kusin!

   Radera
 3. Fint ni gör! Ni har inte några rådjur som längtar efter välsmakande vårblommor? Det har tyvärr vi...

  SvaraRadera
 4. Gillar erat söndagshäng! Vad kan liksom gå fel med ridspö och halmhatt? Och en krok till handen på det! Kanske tur att det inte var du som hade på den dock, känns lite svårt att hänga tvätt med krok. Eller kanske inte? I alla fall, fint här.

  /helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Hade kunnat tänka mig samma outfit - halmhatten mot solen, ridspöt för att valla ihop ung-skocken och kroken för att hytta mot mannen. Eller kanske dra ner halmhatten över ögonen för att kunna ta en tupplur när ingen ser, ridspöt för att pilla fram den där grejen som trillat ned under soffan och kroken för att klia sig på ryggen? Du ser, det finns oändliga möjligheter för söndagens accessoarer :)

   Radera
 5. Kom på mig själv med att vara lite sexistisk här. Det kan ju såklart ha varit mannen som hängde tvätten! Och hade kroken på sig? ;)

  /helena - igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att det var barnen som hängde tvätten, mannen hängde i kroken. Eller nåt.

   Radera