måndag 24 mars 2014

När jag är ensam


När jag är ensam hemma på dagarna gör jag som jag vill. Jag lyssnar på musik alldeles för högt, äter lunch i soffan och tar Floras Mumin-glas som bara hon får dricka ur. Vissa dagar sköter jag liksom allt från soffan. Eller sofforna, som jag belamrar med allt från kontorsarbete till ljusstaksdelar som ska komponeras ihop till nya finheter.

Sen strax efter klockan tre drar jag fram som en tornado för att hinna plocka undan alla mina grejer, för om barnen i huset inte får dra ner alla sina leksaker till sofforna är det nog inte okej att mamman sprider ut sina prylar över vardagsrummet heller. Så puffar jag till kuddarna och låtsas som om jag alltid har det lika prydligt (fram till nästa dag då salongen än en gång förvandlas till ett sjöslag för några timmar ;)

6 kommentarer:

 1. Vad äter du för gott? Du vet väl om att fina matbilder kräver ett bifogat recept ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar göra paj utan pajdeg med olika fyllning, det blir ju som en slags omelett med ost. Idag hade jag stekt kyckling som var kvar från gårdagens middag, paprika och lök. Sen fräste jag röd lök, squash och paprika i kokosolja och vitlök och serverade med strimlad mozzarella.

   Radera
 2. Ha ha! Det är precis samma här.

  SvaraRadera
 3. Inga råttor på bordet alls då? Bara en masa porslinsdelar i soffan, säger du. Bra att du lämnar plats för en skön grön Savoy på bordet istället. Och lite annat fint och skoj.

  Mums, det lät väldigt gott det där, och inte blir det väl direkt sämre av att serveras på Adelborgs fina fat. Eller?

  /helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte på bordet, möjligtvis i soffan bland porslinet. Gott var det, smakar nästan alltid gott när man serverar på fint porslin!

   Radera