torsdag 13 mars 2014

Månadens fyra: K

Anna och Ulrika kör månadens fyra, denna månad är det bokstaven K som gäller. Lat som jag är gillar jag att få ett ämne att utgå från när jag skriver och fotograferar, är därför inte sen att haka på.

kök - kändis - käk - kärlek Vårt kök känner jag kanske att jag tjatat färdigt om. I alla fall tills det börjar hända något på renoveringsfronten, vilket just idag känns som om det skulle kunna dröja ett bra tag. En sak som jag är glad för redan nu innan vi börjar riva ner köksskåpen är vår köksingång. Att kunna ta sin kaffekopp och sätta sig för att lapa sol på kökstrappan är en lisa för själen!


Jag älskar den här bilden på Bea Åkerlund! Kontrasten mellan det vardagliga i att dra sina vanliga barn i en vanlig barnvagn och att vara klädd som en drama queen är underbar! Kanske borde testa det nästa gång jag ska hämta på dagis ;)


Huruvida det är roligt med käk eller inte går i perioder. Just nu är det roligt. Jag ser det som mitt mission att laga god, bra och nyttig mat till min familj. Just den där kombinationen god och nyttig är det som kan vara klurigast, jag har en kräsen smakpanel på tre som ganska snabbt fäller sitt omdöme. I kväll blev både jag och käket godkänt. Phu. Kokosplättar med hallonsylt (frysta hallon kokade med honung och chiafrön) och keso blandat med blodapelsin och gröna russin.


Och så tre av mina fyra kärlekar. Karla Elisabet Snö, min förstfödda kloka dotter, som ena dagen har känslorna utanpå kroppen för att nästa dag sluta sig som en mussla. Ingen kan göra mig så arg, men inte heller lika lycklig. Flora Amalia Dagg är flickan med bus i kroppen och solsken i blick. Kan reta gallfeber på vem som helst, men också få vem som helst att le. Rufus Columbus Vind är min bästa överraskning som gjorde att tvåbarnsmamman blev trebarnmamma och att flickmamman blev pojkmamma.

Den fjärde kärleken finns med han också. Sista tiden har vi dock inte sett så mycket av honom här i Villa Furuborg. Tidigt om mornarna hoppar han på tåget in till den stora staden för att sent sent komma hem igen. Några veckor till ska det vara så, sen ser vi fram emot ljusa eftermiddagar och långa helger tillsammans (fram till att nästa stora jobbprojekt dyker upp vill säga).

10 kommentarer:

 1. =) Åh så fint Ida! Blev väldigt glad över detta inlägg!

  SvaraRadera
 2. Så skoj att du är med bland bokstäverna också, Ida. Gillar dina K!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag är med! Roligt att du gillar mina K!

   Radera
 3. Härlig bild på barnen och vilka fina namn de har. Ha det så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man mest fotar stillastående objekt är det roligt med en actionbild då och då! Fina namn till fina barn ;) Ha det bra du med!

   Radera
 4. Vilka fina namn! Och vilka vårkänslor du sprider. TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att du tittar in här Susanne!

   Radera
 5. The Star Grand at The Star Gold Coast - JM Hub
  Buy tickets and find 김제 출장안마 event space 사천 출장안마 at The Star Grand at The 보령 출장안마 Star Gold Coast on JM Hub. 군산 출장샵 Featuring live entertainment, food, and 서울특별 출장샵 entertainment, this

  SvaraRadera
 6. Due to of elevated laser power, DMLS has developed right into a laser melting process. Read Goose Down Duvet Inserts extra about that and different metal applied sciences on our metal applied sciences overview page. The Delta-TT Cup designed by Dr. Guido Grappiolo and LimaCorporate is made from Trabecular Titanium, which is characterised by a regular, three-dimensional, hexagonal cell structure that imitates trabecular bone morphology.

  SvaraRadera